Nieuws

AYA’s, Jongeren en jong volwassenen met kanker

Laatst waren er verschillende disciplines van ION aanwezig bij het AYA (Adolescents and Young Adults) congres, een evenement speciaal gewijd aan jongeren met kanker. Het was een dag vol inspirerende verhalen, waardevolle informatie en fijne ontmoetingen.

Bij het congres ontvingen we een prachtig boek van de F|Fort Foundation, dat nu een plek heeft gekregen in de wachtkamer van onze Stichting Integrale Oncologische (Na)zorg (ION). Dit boek biedt troost en inspiratie aan onze bezoekers, en we zijn erg blij met dit mooie boek. 

Een van de hoogtepunten van de dag was de lezing van Kim Messelink, bijgewoond door onze collega Samantha ’t Hoen-Simons. Kim wist haar publiek te boeien met haar energie en inzichten. Verder was er een informatieve presentatie over complementaire zorg. Daarnaast zorgde Michael van Balken met zijn humor voor een lezing over lage gezondheidsvaardigheden.

Betekenis van het AYA Congres

Het AYA congres biedt een cruciaal platform voor het delen van kennis en ervaringen over de specifieke uitdagingen waar jongeren met kanker mee te maken krijgen. Door bijeenkomsten zoals deze, kunnen professionals, patiënten en hun families samenkomen om steun te vinden en nieuwe manieren te ontdekken om met kanker om te gaan.

Inspiratie, kennis en vooruitzicht

We zijn dankbaar voor de inspiratie en kennis die we hebben opgedaan tijdens het congres en kijken uit naar toekomstige evenementen waar we opnieuw kunnen leren en groeien. Samen kunnen we een verschil maken in de levens van jongeren met kanker.

Voor meer informatie over het congres, kun je de website van het AYA zorgnetwerk bezoeken https://ayazorgnetwerk.nl/