Maatschappelijke participatie

Deelnemen in de maatschappij

Het herstel na kanker omvat niet alleen het herwinnen van fysieke en mentale gezondheid, maar ook het opnieuw vinden van je plek in de maatschappij, op verschillende manieren. Terwijl sommigen terugkeren naar werk en actief betrokken zijn bij sociale activiteiten, kunnen anderen hun weg vinden die beter past bij hun individuele behoeften en mogelijkheden. Het gaat om het herstellen van betekenisvolle relaties, het opbouwen van sociale contacten en het ervaren van een gevoel van verbondenheid, waarbij erkenning is voor de diverse manieren waarop mensen hun plaats in de maatschappij herwinnen.

ION Nijmegen

Lees hier welke disciplines u hierbij kunnen ondersteunen

Werknemers worden vanuit een persoonlijke aanpak ondersteund en ontzorgd bij vraagstukken en uitdagingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid en arbeidsbelastbaarheid.

Wij begeleiden in de vorm van coaching en Spoor 1 & Spoor 2 trajecten. Ook als je ondernemer bent of een uitkering van het UWV ontvangt, kunnen wij je begeleiden.

U kunt hiervoor terecht bij: Pieternel Reijntjens of Dyon Klaassen

Ergotherapie richt zich op het mogelijk maken van betekenisvolle activiteiten en zelfredzaamheid en het indelen van je dag en week wat past bij je mogelijkheden. Door kanker of de behandeling daarvan, kun je te maken krijgen met problemen bij het uitvoeren van je dagelijkse activiteiten als aankleden, koken, boodschappen doen, hobby’s uitvoeren en werken. Veel mensen met kanker ervaren pijn, vermoeidheid, verminderde mobiliteit, somberheid en cognitieve problemen zoals moeite met plannen en onthouden. Ergotherapie kan veel betekenen, in elke fase van de ziekte (behandeling, herstelperiode, palliatieve/terminale stadium).

Samen kijken we wat voor uU belangrijk is, welke praktische oplossingen daarvoor zijn, en hoe we uw je kwaliteit van leven kunnen verbeteren. Dit kan o.a. door aanpassen van uitvoering van activiteiten, verbeteren van energiemanagement, advies over hulpmiddelen, ondersteunen van familie/mantelzorger, verbeteren van slaapkwaliteit, en leren omgaan met concentratie- of geheugenproblemen.

U kunt hiervoor terecht bij: Janne van de Ridder

Re-integratiecoach