Uiterlijke verzorging

Aandacht voor uiterlijke verzorging

Uiterlijke verzorging is belangrijk voor mensen die met kanker te maken hebben. Gelukkig staat onze oncologisch voetverzorger, schoonheidsspecialist en huidtherapeut klaar om ondersteuning te bieden. Ze bieden niet alleen cosmetische verlichting, maar ook comfort. Dit geeft weer zelfvertrouwen, waardoor mensen zich beter kunnen voelen, zowel fysiek als emotioneel.

BEHANDELINGEN_24

Lees hier welke disciplines u hierbij kunnen ondersteunen

Onze medisch pedicure is opgeleid om voeten en handen te behandelen van mensen die kanker hebben, een behandeling ondergaan, kanker hebben overleefd of palliatieve zorg krijgen. Denk daarbij aan veranderingen in de huid, zoals een droge of gevoelige huid, wat kan leiden tot wondjes. Door de chemobehandelingen verzwakt het immuunsysteem, waardoor voeten vatbaarder worden voor infecties. Ook kunnen lymfevaten beschadigd raken, waardoor vocht niet meer goed kan worden afgevoerd en er zwelling en ontsteking in de voeten kan ontstaan.

U kunt hiervoor terecht bij: Rianne Dijkstra-Wolters

Onze schoonheidsspecialiste kan een bron van steun en comfort zijn voor mensen die chemotherapie ondergaan, zowel voor als tijdens de behandeling. Ze geeft advies over huidverzorging voor de gevoelige huid die kan optreden als gevolg van kankerbehandelingen. Daarnaast leert ze cliënten make-up en andere cosmetische technieken te gebruiken, zodat ze zichzelf weer herkennen en zich even beter voelen. Een aangepaste en uitgebreide massage kan een waardevol moment van ontspanning bieden in de periode na de behandelingen. 

U kunt hiervoor terecht bij: Marlies Ruikes-Rode 

Huid- en oedeemtherapie is gericht op het verminderen van (huid)klachten waaronder lymfoedeem (vochtophoping), fibrosevorming en littekens die kunnen ontstaan ten gevolge van het behandeltraject bij kanker.

U kunt hiervoor terecht bij: Patricia Stienstra

Medisch pedicure / oncologisch hand- en voetverzorger

Huid- en oedeemtherapeut

Schoonheidsspecialiste